Tim Selders

Futurist
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Design Thinking: wanneer wel en wanneer niet?

Design Thinking: wanneer wel en wanneer niet?

Afgaande op de enorme media aandacht lijkt Design Thinking de oplossing te zijn voor elke uitdaging. Maar iedereen snapt ook wel dat dat niet klopt. Mensen vragen me dus regelmatig: wanneer gebruik je Design Thinking wel en wanneer niet? Het kortste antwoord is: wel gebruiken bij ‘mysteries’ zonder bekende uitkomst, en niet bij ‘puzzels’ met één oplossing.

Design Thinking is niet per definitie goedkoop en makkelijk. Het vergt tijd om te onderzoeken en uit te proberen. Ook is het aanpassen van gewoontes – iets wat vaak nodig is bij Design Thinking – niet zo makkelijk. Dus moet je goed weten wanneer het nuttig is. Design Thinking is vooral nuttig bij complexe uitdagingen waar de uitkomst niet voorspelbaar is.

Waar (veel) mensen – en dus belanghebbenden, met al hun complexe behoeftes en emoties – bij betrokken zijn. Waar het probleem van te voren helemaal niet zo duidelijk is. En waar de manier van oplossen ook nog eens helemaal niet duidelijk is.

Als je uitdagingen hebt die gaan over marginaal aanscherpen, of over continue verbetering, of uitdagingen die een zeer duidelijk uitkomst moeten hebben, dan is Design Thinking geen logische keuze.

Laten we blij zijn dat een hartchirurg geen Design Thinking toepast gedurende zijn of haar operaties…

Laatste blogberichten

Design Thinking: Wat is het verschil met andere populaire innovatiemethodes?
Design Thinking: wanneer wel en wanneer niet?
Blog overzicht

Tim Selders als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2022 - Tim Selders en sprekersbureau Quality Bookings