Tim Selders

Futurist
HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Design Thinking: Zelf kunnen denken als een ontwerper

Design Thinking: Zelf kunnen denken als een ontwerper

Managers en bestuurders zijn continu op zoek naar oplossingen voor complexe uitdagingen en problemen. Het vinden daarvan vereist vaak een vrije geest, een fris perspectief en creatieve manieren van denken, weet futurist Tim Selders. In de vorm van Design Thinking is hij gespecialiseerd in een denk- en doemethode die zijn probleemoplossende vermogen inmiddels ruimschoots heeft bewezen.

Als vooraanstaand Design Thinker en succesvol ondernemer geeft Tim regelmatig lezingen over het onderwerp. Bedrijven, instellingen en overheden boeken hem onder meer als spreker vanwege zijn ijzersterke inhoud en intrigerende toekomstvisie. Natuurlijk heeft ook deze futurist geen glazen bol, maar wel weet hij als geen ander hoe je met een vrije geest naar de toekomst kunt kijken.

Lezing over Design Thinking boeken

De lezing van Tim Selders is geschikt voor iedereen die meer grip op de toekomst wil krijgen door te denken als een ontwerper. De denkwijze van ontwerpers vormt namelijk een uitgebalanceerde mix tussen realisme en verbeeldingskracht. Tussen de linker- en rechter hersenhelft, tussen ratio en emotie en tussen analyse en creativiteit.

Denk aan complexe uitdagingen in de zorg, landbouw of onderwijs. Deze lossen we vandaag de dag met een analytische en op efficiëntie gerichte benadering alleen niet meer op. Je hebt hiervoor tevens diep inzicht in menselijke behoeften, creativiteit en verbeelding nodig.

Design Thinking helpt in zo’n geval om een ingewikkeld vraagstuk met een nieuwe blik te bekijken en ogenschijnlijke tegenstellingen te overwinnen. De methode kenmerkt zich door het goed afbakenen van de uitdaging, het inleven in de betrokken gebruikers, het continu verbeteren in kleine stapjes, het laten participeren van de diverse betrokken partijen en het visueel maken van mogelijke oplossingen.

Futurist Tim Selders inhuren als spreker op congres

Volgens futurist Tim Selders is Design Thinking een mindset in combinatie met een aantal vaardigheden. Tijdens zijn lezing ‘Design Thinking: Zelf kunnen denken als een ontwerper’ deelt hij de geheimen van gelouterde Design Thinkers en laat hij zien hoe u hun mindset en vaardigheden aan uw bestaande vaardigheden kunt toevoegen.

Tijdens uw congres of seminar legt Tim uit waarom Design Thinking nut heeft voor elk bedrijf, binnen elke branche en in elke situatie. Maar ook waarom het niet voor elk probleem een panklare oplossing biedt. De crux is om te weten wanneer ontwerpdenken een meerwaarde vormt. Kortom; wanneer het zin heeft, maar ook wanneer het onzin is.

Meer weten over Design Thinking: Zelf kunnen denken als een ontwerper? Neem contact op!

‘Design Thinking: Zelf kunnen denken als een ontwerper’ is een lezing die lovende commentaren krijgt van opdrachtgevers in zowel het bedrijfsleven als het overheidswezen. In een boeiende presentatie laat Tim zijn publiek op onderhoudende wijze proeven van de innovatieve denk- en doemethode en legt hij een solide theoretische basis om op verder te bouwen.

Na het bijwonen van deze lezing weet u hoe u Design Thinking kunt toepassen in uw eigen vakgebied en organisatie. Wilt u futurist Tim Selders ook inhuren voor zijn lezing ‘Design Thinking: Zelf kunnen denken als een ontwerper’? Deze ervaren spreker stemt zijn lezing graag af op uw wensen. Neem contact op voor meer informatie of om direct te boeken.

Lezingen

Toekomstscenario’s in de overheid
Design Thinking: Zelf kunnen denken als een ontwerper
Lezingen overzicht

Tim Selders als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2021 - Tim Selders en sprekersbureau Quality Bookings